Náš sortiment roste a my s ním

Rádi bychom vám představili náš nově rozšířený sortiment STOCKIST, který se rozrostl o sedm velmi zajímavých značek.

Divanidea

Italská společnost s více než patnáctiletou tradicí specializující se na výrobu sedacího nábytku, který se vyrábí ručně a je zaměřen na vysoký komfort sezení. Designéři této společnosti pracují s kvalitními materiály a věnují pozornost detailům zpracování. Jejich práce je zárukou funkčnosti a moderního designu.

www.divanidea.it

 

Engelbrechts

Dánskou společnost Engelbrechts Furniture, kterou založil Morten Engelbrecht v roce 1989, nejlépe prezentuje její tradiční řemeslné zpracování a použití funkčních materiálů bez zbytečných detailů. Koncept společnosti spočívá ve spolupráci s předními dánskými designéry. Ti kladou důraz na kvalitu a nadčasový design a s pomocí inovativních experimentů dodávají sortimentu značky velký ohlas. Jejich kolečková židle Kevi, navržená v šedesátých letech J. Rasmussenem, představovala díky zdvojenému kolečku a možnosti otáčení kolem svislé osy revoluci na poli designu a výroby pracovních židlí.

www.engelbrechts.dk

 

Erik Jørgensen

Společnost Erik Jorgensen vznikla v roce 1954 v Dánsku a je pojmenována podle jejího zakladatele. Erik Jorgensen čerpal z vlastní hluboké znalosti materiálů a smyslu pro preciznost, čímž zvědavě provokoval tehdejší trh. Ideou společnosti je řídit se jednoduchým a kvalitním designem a spolupracovat se zkušenými návrháři a vysoce kvalifikovanými subdodavateli materiálů. Úcta k tradicím a kultuře dodnes podtrhuje kvality a ambice společnosti.

www.erik-joergensen.com

 

Muuto

Dánskou společnost Muuto založili v roce 2006 Peter Bonnén a Kristian Byrge. Snaží se vytvářet nové trendy severského designu a přidávat nové kapitoly do skandinávské historie. Název Muuto je odvozeno od finského slova muutos, které znamená nový pohled či novou perspektivu. Do svého týmu si vybírají nejlepší návrháře ze Švédska, Norska, Finska i Dánska. Snaží se jim dát svobodu a volnost, aby vyjádřili svůj osobní vztah i filozofii při navrhování interiéru a vytvořili nové designérské vzory.

www.muuto.com

 

Onecollection

Společnost Onecollection se již od svého vzniku v roce 1990 snažila navázat na historii a bohatý odkaz světoznámého dánského designu a spolupracovala s mladými odvážnými návrháři. Zásadním okamžikem pro její současné postavení na světovém trhu bylo získání výhradního postavení na výrobu ikonických děl dánského představitele biomorfní moderny Finna Juhla. Onecollection dnes nabízí jeho revoluční organický nábytek vyrobený precizně dle původních modelů, stejně jako originální díla dalších převážně dánských návrhářů.

www.onecollection.com

 

Thonet

Jedinečný příběh společnosti Thonet započal v polovině 19. století u tesařského mistra Michaela Thoneta, který stál u počátků průmyslové výroby nábytku technologií ohýbání masivního bukového dřeva. Od konce 20. let 20. století je druhou konstantou v produktové řadě Thonet nábytek z ohýbané trubkové oceli. Modely z 30. let, kdy byla společnost největším světovým producentem tohoto inovativního nábytku, jsou v současnosti považovány za milníky v historii designu. Byly navrženy řadou slavných architektů jako Mart Stam, Ludwig Mies van der Rohe nebo Marcel Breuer a mnohé z nich jsou společností Thonet v nezměněné podobě vyráběny dodnes.

www.thonet.de

Vytvořeno