Nástěnný věšák Thonet S 1520

Výrobce: Thonet

Cena 14 000 Kč s DPH

Nástěnný věšák S 1520 je inspirován původním klasickým věšákem ze 30. let. Současná velikost je přizpůsobena moderním požadavkům s větším prostorem pro odkládání oblečení i předmětů. Trubkový rám je vyroben z chromované oceli v kombinaci s úložným prostorem z vysoce odolné průsvitné černé síťoviny. Součástí je také 10 skrytých háčků, které nijak nenarušují celkový lineární vzhled. Nástěnný věšák je vhodný například do vstupní haly a chodby, kde umožní odložení kabátů, klobouků, šál i menších drobností.

Varianty provedení

Nástěnný věšák Thonet S 1520

Katalogové číslo: 1845/5152001

Věšák nástěnný: S1520 + 10 chromovaných háčku

Cena pro vás (s DPH): 14 000 Kč
na objednávku
Toto zboží nemáme skladem. Rádi ho pro vás zajistíme v co nejkratším termínu. Podmínky zboží na objednávku
Přidat do Můj výběr

Nenašli jste kombinaci, kterou hledáte? Můžete poptat provedení na objednávku. TIP: Pokud budete poptávat více než jeden produkt, vyzkoušejte naši funkci Můj výběr. Usnadní vám poptávku.

Materiál

  • Rám s háčky: chromovaná ocel
  • Výplet: síťovina

Rozměry

  • Šířka: 100 cm
  • Hloubka: 36,5 cm
  • Výška: 25 cm

Výroba: Thonet

Jedinečný příběh společnosti Thonet započal u tesařského mistra Michaela Thoneta (1796 - 1871), který stál u transformace ruční výroby nábytku na průmyslovou výrobu. Michaelovi Thonetovi se podařilo učinit průlom do průmyslové výroby v roce 1859 ve Vídni, a to s židlí č. 14, později nazvanou „vídeňská kavárenská židle“, pro kterou byla použita technologie na ohýbání masivního bukového dřeva. Poprvé v historii výroby nábytku byla realizována standardizace výrobního procesu a rozdělena koncepce práce. Kromě toho byla židle snadno demontovatelná a mohla být dodávána prostorově úsporným způsobem. Židle č. 14 připravila firmě Thonet cestu k tomu, aby se stala globální společností. Následovaly další velice úspěšné návrhy ohýbaného nábytku. Thonetův úspěch kulminoval v roce 1912, kdy společnost vyrobila a prodala dva miliony kusů nábytku po celém světě.

Více o značce Thonet

Design: Randolf Schott, 2013

Randolf Schott

Randolf Schott se narodil v roce 1974 v Torgau. Vyučil se jako truhlář, poté vystudoval produktový design v Angewandte Kunst Schneebergu (oddělení Westsächsische Hochschule Zwickau). Působil jako asistent ve studiu Delphin Design. Od roku 2006 pracuje jako návrhář a projektový manažer v německé firmě THONET.

Více o designerovi Randolf Schott