To nejlepší z interiérového designu se v únoru sjíždí do Švédska!

Od 7. února se koná 75. ročník veletrhu Stockholm Furniture & Light Fair.

V rychlém sledu po lednových veletrzích v Kolíně a Paříži pokračuje další významný veletrh interiérového designu. Od úterý 7.2. do soboty 11.2. jej hostí stockholmské Stockholmsmässan AB, největší švédské výstaviště.

Loňský ročník stockholmského veletrhu pořádaného od roku 1942 navštívilo v prostoru 70000 m² přes 40 000 návštěvníků ze 60 zemí, 700 vystavovatelů a 1000 novinářů. V letošním ročníku se předpokládá vyrovnání loňského počtu návštěvníků.

Ti mají unikátní šanci zhlédnout nové produkty od 700 značek, které ještě nebyly uvedeny do prodeje. Poutavým obsahem bohatého programu jsou tzv. architecture talks. Přednášky o současných tématech jako jsou trendy textilního designu, perspektiva používání dřeva jako materiálu pro nábytek, design pro lepší ovzduší v interiéru, novinky z kancelářského vybavení nebo inspirace přírodními materiály.

Na veletrhu vystoupí hvězda současného interiérového designu, Jaime Hayon, který povede několik přednášek, část veletrhu je mu také věnována. Součástí veletrhu je totiž Stockholm Design Week, který oslaví 15. výročí a vystavuje to nejlepší ze skandinávského designu v několika místech města jako jsou galerie, kavárny, muzea a veřejná prostranství.

Ani stockholmský veletrh se během svého konání neobejde bez vyhlášení nejlepších vystavovatelů. Porota odmění cenami vycházející hvězdu, nejlepší instalaci a nejlepší produkt. Pokud byste chtěli navštívit Stockholm Furniture & Light Fair, brány otevírá ve všední dny od 9:00 do 18:00 a poslední sobotní den od 10:00 do 17:00.

Vytvořeno