Objevte kouzlo industriálních svítidel DCW

Pro ty, kteří hledají víc než jen světlo

Pomineme-li nesporný půvab industriálního designu jako takového, pak je nejsilnější stránkou svítidel Lampe Gras jejich funkční estetika. V základním tvaru neexistují žádné šrouby ani svařované spoje. To však svítidlům neubírá na ergonomickém designu a zejména na flexibilitě, která je hlavní výhodou těchto svítidel vyráběných již od roku 1921. Naprostou většinu svítidel Lampe Gras lze ohýbat ve třech bodech – v základně, v rameni svítidla a u širmu. To dává nekonečnou svobodu, jak je nastavit dle své fantazie a potřeby.

Vybrali jsme pro vás několik typů lamp do různých druhů interiérů, do soukromého či veřejného prostoru. Pokud jste zvyklí vkládat do interiéru kus svého já, tak vězte, že značka Lampe Gras nabízí široký výběr širmů, ze kterých si každý může vytvořit vlastní originální design. Lze totiž vybírat ze tří tvarů širmů a tří jejich velikostí, kromě nejklasičtějšího černého jsou k dispozici i červený, žlutý, modrý, bílý, chromový, skleněný a měděný širm. Vnitřek širmu lze zvolit v bílé, nebo měděné barvě. Konstrukce celého svítidla a její základna je standardně nabízena v černé, bílé a chromované barvě.

Sklon elegantní stolní lampy N°205 lze díky její flexibilitě nastavit ve třech místech, aby na pracovním stole efektivně sloužila tak, jak její uživatel v danou chvíli potřebuje. Vypínač je umístěn na kabelu dlouhém 170 cm. Základnu lampy je možné vybavit i dřevěným podstavcem.

Patříte-li mezi nespavce, které uspí až několik stránek napínavé četby, doporučujeme zvolit nástěnnou lampu N° 222.  Mimo funkčnosti, kdy si její světlo nasměrujete přímo na stránky rozečtené knihy, oceníte i její design, který se hodí do každé ložnice.

Stropní svítidlo N° 312L splňuje požadavky náročných uživatelů, kteří svítidlo v menším interiéru používají na všechny typy domácích aktivit jako je stolování či relax při čtení. Délku svítidla lze totiž prodloužit až na 145 cm a v ohybu v základně otočit až o 310° stupňů tak, aby světlo dosáhlo do všech koutů.

Nástěnná lampa N° 304CL byla primárně navržena jako osvětlení do koupelen, je totiž odolná vůči vlhku. Průhledný kryt připevněný k okraji širmu chrání světlo před kontaktem žárovky s vodou. Lze vybírat pouze ze dvou barev, černé a bílé.

Značka DCW vyrábí i svítidla, která se svým designem perfektně hodí do veřejných prostor jako jsou restaurace, bary nebo hotely. Příkladem svítidla vhodného do restaurace je nástěnná lampa N° 213 Double, která perfektně dokreslí intimní atmosféru stolu pro dvě osoby. Z držadla upevněného na zdi vedou dvě nastavitelné konzole o maximální délce 146 cm zakončené dvěma širmy. Pokud o takovém svítidle přemýšlíte, doporučujeme jej doplnit měděným kulatým širmem jako na přiloženém obrázku z polské restaurace Sosiser.

Závěsné světlo N° 323 se od všech ostatních svítidel liší zavěšením. Svítidlo je ke stropu připevněno dvěma baldachýny, mezi kterými visí širm a vytváří tak pravidelný trojúhelník. Takto zavěšené jej nejčastěji spatříte nad otevřenou kuchyňskou linkou nebo barovým pultem v industriálně laděných restauracích.

Do prostředí luxusních recepcí a hotelových hal s vysokým stropem se nejlépe hodí závěsné svítidlo Here Comes the Sun. Název svítidla je příznačný, tvarem a světlem věrohodně připomíná východ a západ slunce a noční měsíc. Pokud hledáte impozantní objekt, který hravě splní funkci světla, bude jím právě Here Comes the Sun. Lze vybírat ze čtyř barevných kombinací a šesti velikostí.

Další typy stolních, stojacích, stropních, nástěnných a závěsných svítidel najdete na našem eshopu nebo našem showroomu ve Vinohradském Pavilonu.

Vytvořeno