Novinky Zeitraum 2018

Vystaveno na showroomu Pavilon!

Německá značka Zeitraum vsadila letošní rok na hravost, organické tvary a vysokou úroveň řemeslného zpracování detailů. Na základě již proběhlých veletrhů letošního jara můžeme konstatovat, že s novými kolekcemi vykročili do dalších let úspěšně. První z novinek je kolekce Zenso, která obsahuje jídelní židle, barové židle a křesílka. Kolekce je inspirována japonským symbolem Enso. Vypovídá o momentu, kdy je mysl naprosto uvolněná a tělo žije přítomností. Tento tvar se promítá do formy sedáku a opěrky. Kolekce je na showroomu Pavilon v sekci Zeitraum. Máte tak příležitost seznámit se a vyzkoušet osobně.

Další úspěšnou kolekcí, která byla kompletně představena na dubnovém veletrhu Salone del Mobile 2018 v Miláně, je kolekce Okito se skandinávským nádechem. Koncept je zaměřen na subtilní podnož a díly z masivního dřeva opracované CNC technologií. Koncepčně je kolekce laděna do použití v komerčních prostředích, přičemž splňuje i veškeré zátěžové testy. Hravý design však vynikne i v domácnostech, kde lze využít možností mnoha barevných provedení mořeného dubu.

Nedílnou součástí kolekcí Zeitraum jsou i postele pevných konstrukcí z masivního dřeva a jedinečnými detaily. Příkladem je nová a velmi osobitá postel Yoma. Na první pohled zaujme svým jakoby levitujícím dojmem, přičemž dalším výrazným prvkem jsou i obvodové bočnice. Ty můžou sloužit společně s přídavným stolečkem Yoma Plate jako praktická odkládací plocha. Následuje zajímavý detail spoje bočnic, který je organicky tvarován. V neposlední řadě postel Yoma vyniká možností vytvořit z postele prostor nejen odpočinku, ale i relaxační zónu pro četbu. Odnímatelné opěrné polštáře je možné libovolně vsazovat do konstrukce a změnit tak celkový ráz postele Yoma. Vystavenou ji najdete na showroomu Pavilon.

Vytvořeno