Nevyznáte se v názvech kůží?

 Připravili jsme stručný přehled základních typů.

ANILINOVÁ KŮŽE

Anilinová kůže nemá žádnou nebo jen lehkou povrchovou úpravu. Jedná se o nejkvalitnější kůži zpracovanou za použití rostlinných olejů se zachováním přirozené struktury s nestejnoměrným zabarvením. Kůže je velice silná, pružná, hebká a prodyšná, avšak je náchylnější k nečistotám. Dlouhodobým vystavením okolním povětrnostním vlivům, jako je např. sluneční svit, získá kůže punc originality v podobě patiny.

SEMI-ANILINOVÁ KŮŽE

Semi anilinová kůže je barvená anilinová kůže, která je na povrchu lehce pigmentovaná. Charakterizuje ji výrazná přírodní struktura s otevřenou pórovitostí. Zachovává přirozený vzhled, je barevně stálejší a odolává potřísnění a mastnotě. Poskytuje vysoký komfort a měkkost, ale vyžaduje pravidelnou údržbu.

PIGMENTOVANÁ KŮŽE

Pigmentovaná kůže je korigovaná kůže s vynikající trvanlivostí. Probarvování a potažení ochrannými pigmenty činí tuto kůži vhodnou do soukromých i veřejných prostor. Je odolná vůči nečistotám, změnám barevného odstínu a nevyžaduje velkou údržbu, proto je také jednou z nejužívanějších.

NUBUK

Nubuk je kůže broušená po líci se sametovým povrchem a jemnou texturou. Je měkká na dotek, ale po kontaktu na ní zůstávají stopy, které však lze jednoduše odstranit dalším přetřením nebo kartáčováním. Nubuk je odolný vůči opotřebení, ale náchylnější k nečistotám.

Vytvořeno