Máte rádi posezení na zahradě?

Ve Vinohradském Pavilonu nyní najdete rozsáhlou expozici zahradního nábytku.

Nekonečně dlouhé zimní období je konečně za námi, nízké teploty a brzkou tmu střídají první opravdu hřejivé sluneční paprsky a teplé večery. Jestli jste také nedočkavě vyhlíželi příchod jara, první letošní grilování a posezení na terase, nastal ten správný čas si vybrat zahradní nábytek.

Kdo by nemiloval relax na zahradě v jarně zbarvené přírodě, zvlášť po zimě. K dokonalosti těchto okamžiků chybí jediné – zahradní nábytek, který poskytne požadovaný pocit pohodlí a estetický zážitek. Jaký konkrétně si vybrat právě pro tu vaši zahradu?

Předně je třeba se rozhodnout, jestli zahradní nábytek plánujete posadit na terasu s pevným podkladem, nebo na zahradu či k ohništi na přírodní měkkou půdu. Ta totiž během roku přitahuje vlhkost a podléhá vlivům počasí. Tuto vlastnost bychom měli brát v potaz při výběru materiálu, ze kterého bude zahradní nábytek vyroben. Chystáme-li se vybrat křesla, lavice a stůl k ohništi, do stínu pod větve stromů nebo na nízko střižený trávník, doporučujeme zvolit co nejlehčí materiál, který se snadno udržuje. Pravděpodobně budete tento zahradní nábytek několikrát během roku přesouvat například ze stínu k ohništi. Pokud by byla křesla a stůl těžká, ne vždy máte po ruce půltucet statných mužů, kteří by vám pomohli. Proto tento případ doporučujeme vybrat zahradní nábytek z kolekce Pallisade od značky HAY. Díky konstrukci z lehké ocele je snadno manipulovatelná a jednoduše se udržuje. Kolekce zahrnuje stůl, židle, křesla, lavice a barové židle a lze ji vybírat ve čtyřech barevných provedeních – olivová, světle šedá, antracitová a krémově bílá.

Ještě na chvilku zůstaneme u ohniště a grilování. Věděli jste, že ve Vinohradském Pavilonu nově najdete i grily? Značka BarrelQ totiž vyvinula kulatá ohniště, která mimo původního záměru grilovat slouží i jako odkládací stolek.

Pokud plánujete koupit zahradní nábytek na terasu, je tou hlavní vlastností maximální pohodlí a prostorný stůl. Terasa bývá místem, kde setkáváme s rodinnými a sousedskými návštěvami. Kromě reprezentativního vzhledu nábytku doporučujeme myslet i na prostornost. Proto radíme vybrat oválný místo hranatého stolu a raději prostorné pohovky než židle. V obou případech dosáhneme vyššího komfortu a usadíme také větší počet lidí. Proto jsme jako vhodný nábytek na terasu vybrali stůl Eclipse od Houe a pohovky značek Cane-Line a Roda. Pohovky splňují veškeré popsané požadavky a navíc se díky pohodlnému sedu dají použít i v interiéru.

Protože i detaily jsou součástí designu, na závěr doporučíme několik dekorativních doplňků, které zkompletují zahradní nábytek do absolutní dokonalosti. Trendem mezi doplňky je funkční dekorace. I když se v současném designu razí heslo „méně je více“, v následujícím příkladu platí pravý opak. Jak u grilu, tak i na terase v pravou chvíli oceníte odkládací stolek Eyelet. Snadno se přenáší a díky funkčnímu odtokovému kanálku se snadno udržuje.

Široký výběr zahradního nábytku a doplňků si přijďte vyzkoušet do Vinohradského Pavilonu.

 

Těšíme se na vás.

Vytvořeno