Lednové veletrhy interiérového designu

Podívejte se s námi na program dvou veletrhů.

IMM Cologne v Kolíně nad Rýnem

Festival nábytku a interiéru v německém Kolíně nad Rýnem s názvem IMM Cologne odstartoval již dnes. V jedenácti halách Koelnmesse se do neděle uskuteční první letošní a zároveň nejočekávanější veletrh zaměřený na interiér. Na co se mohou těšit návštěvníci, jejichž počet pravděpodobně překoná loňských 146.000?

Letošní IMM veletrh má bohatý program. Jako každý rok se zaměřuje na několik rozdílných oblastí. Tento rok najdeme v programu oddělení Moderního bydlení, kde blíže seznámíme s novinkami pro nábytek do ložnice a dětského pokoje. V oddělení Komfort se návštěvníci setkají s luxusními sedacími soupravami, divany a křesly, v oddělení Spánku to budou matrace, postele a doplňky. Další hala centra Koelnmesse pořádá program specializovaný na bydlení pro mladou generaci. V dalších halách se představí noví textilní designéři, inovativní směry interierového designu nebo trendy z různých netradičních kontinentů. Program celého týdne nabízí workshopy, přednášky odborníků a mladých talentů, kteří soutěží v několika kategoriích. Subkategorií veletrhu je pak Živá kuchyně, která se do popředí zájmu vrací po dvou letech. Jak už název napovídá, zde se setkáme s vybavením a doplňky do kuchyně, připravený program poskytne kuchařské show a tipy. Ceny vstupenek začínají na ceně 56 euro, brány se otevírají denně od 9:00 do 19:00.

  • Kdy: 16.-21.1.2016
  • Otevírací doba: 9:00-19:00
  • Vstupné: od 56 euro
  • Web: www.imm-cologne.de

MAISON&OBJET v Paříži

IMM v Kolíně nad Rýnem není jedinou výstavou interiérového designu, která se tento týden koná. V pátek začne druhý lednový veletrh nábytku na evropské scéně, tentokrát v hlavním městě Francie s názvem MAISON&OBJET. Od pátku mají návštěvníci přístup do devíti budov v Nord Villepinte, kde se veletrh pořádá. Program veletrhu se točí kolem tří hlavních témat. Prvním je interiér domácnosti, kde se mísí nábytek, světla, koberce, textil a doplňky, druhým je objekt, kde se setkává maloobchodní svět se potenciálními zákazníky z celého světa. Třetím tématem letošního MAISON&OBJET je inspirace, kde budou odhaleny novinky z blízké budoucnosti designových trendů a obdobně jako na veletrhu IMM v Kolíně se během konání akce budou vyhlašovat nejlepší talentovaní designéři pro tento rok. Ceny vstupenek se pohybují kolem 70 euro, prostory jsou vystavovatelům a návštěvníkům k dispozici od 9:30 do 17:00.

Vytvořeno