Jak si vylepšit pracovní prostředí?

Blíží se pracovně nejnáročnější období v roce. Připravili jsme 7 tipů, jak si jej ulehčit.

Nastalo nejproduktivnější období v roce, které se nese ve znamení velkého pracovního nasazení a vyvrcholí až vánočními svátky. Právě v tomto čtvrtletí průměrně strávíme nejvíce času v práci a to zejména v kanceláři. Jak si upravit pracovní prostředí, abychom se v něm cítili komfortně a přečkali tak nástrahy příštích tří náročných měsíců?

Pryč s kabely

Organizovaný chaos, tak by se s nadsázkou dal označit vzhled mnoha open space a pracovních stolů. Kabely od počítače, tiskárny a telefonu se v neuspořádaných svazcích hromadí za monitorem. Bratři Ronan a Erwan Bouroullecovi se při návrhu sofistikovaného stolu Hay CPH 150 zabývali právě tímto problémem a vytvořili funkční atypický stůl ze dvou ohýbaných a lisovaných desek, mezi kterými vznikla mezera na propojení techniky se zdrojem elektřiny. Ta pojme veškerou kabeláž a nové vzniklý prostor na stole můžete využít třeba na umístění termohrnku.

Bez kávy ani ránu

Barevný termohrnek Pantone To Go Cup s uzávěrem je nepostradatelným doplňkem všech milovníků kávy. A že jich mezi kolegy máme! Vůně čerstvě připravené kávy patří mezi nejpříjemnější vůně vůbec, a protože si bez kávy leckdo nedokáže představit start pracovního dne, má na pracovním stole neoddiskutovatelně pevné místo. Nerezové tělo termohrnku udrží kávu dostatečně dlouho teplou, aby vám nevychladla cestou do práce a vy si ji tak můžete vychutnat u pracovního stolu nebo na poradě.

Těch projektů, které skončí jen na papíře!

Hromadí-li se vám na pracovním stole barevné stickerky s poznámkami, staré manuály, nedokončené projekty, prázdné obaly od pamlsků nebo papírové ubrousky, je třeba se poohlédnout po novém odpadkovém koši. Lehkém, aby se dal snadno vysypat a nepřekážel pod pracovním stolem, esteticky vydařeném, aby nerušil atmosféru zaběhnutého kolektivu. Proto doporučujeme minimalistický drátěný koš Wire Bin od Menu.

Pro radu sáhněte na poličku!

Zákoníky, manuály, katalogy, ročenky. Když v kanceláři občas sáhnete pro radu po nějaké chytré knize, je vždy uložena na přehledném místě, abyste ji nemuseli dlouze hledat. Praktická a cenově dostupná police Brackets Included od značky Hay vás potěší variabilitou, se kterou ji můžete libovolně skládat podél sebe na zeď ve třech barevných kombinacích.

Když se brzy stmívá

V posledních měsících v roce pracujeme až do pozdních hodin, což v kombinaci se změnou času na zimní a brzy zapadajícím sluncem působí nezdravě na náš zrak. Na stole se přitom kupí stohy nevyplněných formulářů, sjetin a tabulek, které musíme odevzdat ještě dnes. Neocenitelným pomocníkem a společníkem pro dlouhé zimní večery za pracovní deskou se tak stane stolní lampa DCW N°205.
Svit této lampy lze díky pohyblivosti ramen a širmu nastavit do téměř akrobatických pozic. Nestane se tedy, že byste se pohybem podřizovali svitu lampy, stolní lampa N°205 se podřídí vám. Ve Stockistu ji najdete v několika odlišných kombinacích, týkajících se barvy ramen, širmu, nebo jeho tvaru.

Kabát patří na věšák

Blíží se doba, kdy ze skříní po delší době vytáhneme podzimní kabát a zimní teplou bundu. Jako tip do kanceláře jsme proto zvolili nevýrazný, ale účinný nástěnný věšák Beam opět od dánské značky Hay. Háčky věšáku lze posouvat po liště z lakovaného hliníku, která díky zvolenému materiálu odolá kapkám deště a sněhovým vločkám stékajícím z vašich svrchníků.

Ozdobte si kancelář

V unylém a jednotvárném prostředí se nikomu nepracuje ideálně. Proto je vhodné si pracovní prostor patřičně vyzdobit, aby z něj čišela tak potřebná pozitivní atmosféra a týmová symbióza. V takovém případě je tím správným dekorativním předmětem květina, protože kousek přírody naprosto otočí neutralitu místnosti.
Naše rada na závěr je velmi jednoduchá. Jelikož se žádná květina neobejde bez vázy, doporučujeme pořídit vázu Shaped od House Doctor, která svým čistým designem bude sama o sobě působit jako dekorace.

Vytvořeno