Březnový veletrh designu se koná v Číně

Po lednových a únorových evropských veletrzích se epicentrum designu přesouvá do čínské Šanghaje, kde 8. března vypukl další letošní veletrh.

Veletrh Design Shanghai 2017 je největší událostí na asijském designovém poli. V Shanghai Exhibition Centru se výrobci představí prodejcům, návštěvníkům a novinářům v pěti výstavních halách rozdělených na klasický a luxusní interiérový design, limitovaný design pro sběratele, design kancelářského nábytku, novinky ze segmentu koupelen a kuchyní a na moderní design, kde se budou prezentovat i značky jako HAY nebo Magis, které znáte z Pavilonu.

Design Shanghai 2017 představí zájemcům 241 vystavovatelů ze všech 5 prezentovaných kategorií. Program šanghajského veletrhu samo sebou nestojí pouze na statické prezentaci nových produktů. Každý den si mohou návštěvníci vybrat z téměř deseti přednášek a workshopů s tématy jako budoucnost designu, kombinování západního a východního designu a životního stylu, moderní čínský urbanismus, proměna tradiční a moderní domácnosti v čínském kontextu nebo návraty k čínské historii. Dalšími body doprovodného programu jsou ukázka světelné instalace Jasona Brugese, přednáška designéra Benjamina Huberta a samozřejmě také předních čínských, japonských nebo hongkongských designérů, kterým bude věnována podstatná část veletrhu.

Design Shanghai 2017 je kompletně zasvěcen protnutí dvou odlišných stylů a možnosti poznání nepoznaných asijských technik a asijské produkce designu. Šanghajský veletrh končí 11. března a pokud se jej nechystáte navštívit, sledujte náš Facebookový profil, kde budete moci vidět galerii z výstavních hal.

Vytvořeno